{KDE versie 17.04 bekeken}

Zoals lezer inmiddels wel weet staat KDE bij Linux Club niet zo hoog in het vaandel. Met Kubuntu ZestyZapus is inmiddels daar verandering in gekomen.

We starten met  USB live versie.

Aangenaam verrast, alles uit de box werkt.

 

Installatie op Samsung R530 liep vast op Grub install

Dan met HP EliteBook 2560p


Verder met de geïnstalleerde Kubuntu

Als eerste de broodnodige updates voor het systeem.

Linux Vrienden werken altijd (indien er ondersteuning is) met Synaptic. Handig om al onze toepassingen in één maal te installeren.

Dan de printer die in Live- mode automatisch stond geïnstalleerd, in onze geïnstalleerde versie ook geen probleem. HP netwerkprinter.


Toepassings pictogrammen in de taakbalk zetten.

Een ander nieuw gebeuren voor ons is het toevoegen van snelkoppelingen in de taakbalk (paneel genoemd).

Open het menu start en navigeer naar “Toepassingen” kies vervolgens een toepassing en selecteer met de rechtermuishelft voor: “Aan het paneel toevoegen (widget).” Klaar de koppeling staat in de taakbalk. Zet alle pictogrammen die gewenst zijn op deze manier in het paneel.

 

We merken meteen dat alles vast staat in de taakbalk. Om te rangschikken naar eigen smaak de volgende stappen ondernemen.

Schuif (sleep) de pictogrammen op de voor u juiste plaats. 


Waar Linux Vrienden eerst niets met KDE  “Cool Desktop Environment”  te maken wilde hebben is gebaseerd op ervaringen van een paar jaar geleden. Nu 2017 is dat even anders. Volwassen en eenvoudig te bedienen en naar eigen smaak in te richten. Om te stellen dat KDE het dichts bij Microsoft in de buurt komt gaat ons een stap te ver, mate en xfce  komen meer in die richting.

Kubuntu Zesty Zapus 17.04 is bijzonder vriendelijk in gebruik en verdient twee dikke duimen en 10 uit tien punten